Tanya Jawab

Jawaban Buatlah dialog tentang covid 19 dalam bahasa jawa ?​

Jika kamu sedang mencari jawaban atas pertanyaan: Buatlah dialog tentang covid 19 dalam bahasa jawa ?​, maka kamu berada di tempat yang tepat.
Disini ada beberapa jawaban mengenai pertanyaan tersebut. Silakan baca lebih lanjut.

Pertanyaan

Buatlah dialog tentang covid 19 dalam bahasa jawa ?​

Jawaban #1 untuk Pertanyaan: Buatlah dialog tentang covid 19 dalam bahasa jawa ?​

Jawaban:

Laras:”Wulan,kowe arep ing endi?”

Wulan:”Eh Laras,iki loh aku arep ing

warunge mbk Diyah”

Laras:”Lha arep lapo kowe mengkunu?”

Wulan:”Aku pengen mangan donat rasa

coklat,wis sue g mangan donat.”

Laras:”Lha yo ojo lah, lan”

Wulan:”Lhaopo loh, ras?”

Laras:”Saiki kan usume virus covid19,virus

iku ws nyebabno korban jiwa akeh

loh,opo kowe ra wedi yen kudu

metu omah?”

Wulan:”Ohh iyo yo ras.”

Laras:”Pemerintah kan ws menghimbau

gae kene ben meneng ng omah

ra usah ngdi² yen ora penting² bgt”

Wulan:”Ohh,iyo lah ras,aku ora sido metu”

Laras:”Yo ws,mending koe nggawe dewe

wae ng omah,dijamin lebih sehat

lan higienis.”

Wulan:”Iyo ras,aku tak mulih wae,tak

nggae donat dewe ng omah.”

Jawaban #2 untuk Pertanyaan: Buatlah dialog tentang covid 19 dalam bahasa jawa ?​

Dedi: assalamualaikum

Anton: waalaikumsalam kepiye?

Dedi : saiki aku tambah wedi

Anton : merga apa? kenapa wedi?

Dedi: Saiki akeh wong kena infeksi virus Corona. Apa yen virus kasebut kena ing awak kita? aja wedi

Anton : saiki opo ae?

Dedi: pengin tuku topeng lan tangan sanitizer supaya aman

Anton: Sanajan sampeyan tuku kabeh, yen sampeyan ora bisa ngurus dhewe, ana uga sing padha.

Dedi: trus kepiye

Anton: ngumbah tangane resik, dijauhake wong liya, adoh saka khalayak, lan percaya marang dewa maha luhur

Dedi: Oh aku weruh, oke, wiwit saiki sampeyan kudu wisuh nganggo sabun

Anton: Dadi ngono ngono

Dedi : oh ya, nanging ana akeh wong sing metu sing tuku APD

Anton: Dheweke ora kudu tuku APD, amarga petugas medis pancen butuh banget

Dedi: Sampeyan uga bener

Anton: Lha iki, mesthine tetep resik

Dedi : ora apa-apa

Sekian tanya-jawab mengenai Buatlah dialog tentang covid 19 dalam bahasa jawa ?​, semoga dengan ini bisa membantu menyelesaikan masalah kamu.